zaterdag 13 juni 2015

Rommelmarkt

Vandaag hebben we de hele dag op een rommelmarkt gestaan. Met zeven volle verhuisdozen, een krat en een grote doos van een kunstkerstboom, die we uit hebben geladen op een kraampje op de Jan Evertsestraat. Gisterenavond hebben we alles in gepakt en het gênante is dat je zelfs niet ziet dat er zo veel uit ons huis nu weg is - zo veel spullen hebben we....

We hadden drie doelen: een leuke dag (gehaald), van alle spullen afkomen (bijna gehaald) en andere mensen blij maken met onze spullen (zeker gehaald). Aan het eind van de dag hadden we een vrijwel lege kraam en gingen we met nog één doosje weer naar huis, voor de Kringloopwinkel. Het is echt bijzonder om te zien hoe gelukkig mensen kunnen worden van dingen die je zelf als overbodig ziet. Het toppunt hiervan was de witte kunstkerstboom, die we vlak voor het einde uit wanhoop gratis aanboden - alles liever dan dat ding weer mee naar huis nemen. Voor ons kraampje bleef een man stilstaan en keek in ongeloof naar het kaartje "gratis". "Menen jullie dat? Gratis?" Toen we knikten was hij euforisch: "Weet je wel hoe lang ik gezocht heb naar een witte kerstboom??!" Hij huppelde weg, en wij bleven eerst verbaasd en toen luid lachend achter. Dat is nou nieuwe economie!

De sfeer op zo'n markt is erg bijzonder: niet alleen de mensen die blij met hun aanwinsten naar huis gaan (we hadden bewust de prijzen heel laag gehouden), bekenden die gezellig langskomen, maar ook de andere kraamgenoten. Voor één dag werden het geweldige vrienden, met wie je stroopwafels en muffins deelt, een warme sjaal aanbiedt als ze het koud hebben, een glas als ze wijn willen en van wie je uiteindelijk een geweldige roze kitsch thermoskan krijgt. Oké, niet helemaal in lijn met mijn minimalistische doelen - maar wel heel gaaf!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten