dinsdag 9 juni 2015

Downsizen

Als we straks verhuizen naar een appartement dat half zo groot is, zullen we flink minder spullen kwijt kunnen. Alleen al qua meubels zullen we veel moeten verkopen, weggeven of opslaan. Het appartement dat we nu gekocht hebben biedt geen ruimte voor de grote eettafel, en de slaapkamer is te klein om ook de antieke linnenkast te bergen. Aangezien ze op ons lijstje "absoluut mee naar het nieuwe huis" stonden, komen ze nu op het lijstje "absoluut bewaren, dus opslaan".


Ook van de oude boekenkasten moeten we er eentje opslaan, de Lundiakast blijft achter en de grote boekenkast in de woonkamer zal ook weg moeten. Dat betekent dat we maar 1/3 van onze boeken mee kunnen nemen... De dvd's en cd's willen we - op collector's items na - zelfs allemaal wegdoen. In plaats daarvan nemen we een abonnement op Spotify en Netflix (nu we straks ook het US-aanbod krijgen is het helemaal geweldig!) voor muziek en films. Tv-aansluiting hebben we nu ook niet: uitzending gemist is voldoende.

We zullen dus echt moeten downsizen. Alleen wat echt belangrijk is gaat mee, en de rest gaat weg. Voor ons is dat geen achteruitgang, maar juist een kwaliteitsslag. "Van meer naar beter" is het uitgangspunt. Alleen nog maar omringd worden door spullen die je gebruikt en waar je van houdt geeft mij een blij en licht gevoel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten