zondag 26 juli 2015

Tiny houses

Een geweldige trend van dit moment is het Tiny House-wonen. Voora in de VS bouwen mensen met minimale middelen mini-huisjes om in te wonen. De foto's en video's laten inventieve, soms geniale oplossingen zien voor de kleine ruimtes.

Hoewel wij kleiner gaan wonen (60 m2) is het nog lang geen Tiny House. Het hoeft voor mij ook niet kleiner - wat mij aantrekt in de Tiny House-beweging is de filosofie er achter. Die zegt dat mensen die hier voor kiezen niet langer meer en groter willen, maar minder en beter. Dat ze niet meer afhankelijk willen zijn van banken, en dan alleen nog maar moeten werken om hun hypotheek te kunnen betalen. Dit zijn mensen die kiezen voor vrijheid. Voor lage financiƫle lasten, geen of weinig hypotheek en tijd en ruimte om te doen waar je gelukkig van wordt.

Het is een vrije, low-impact levensstijl - minder spullen, minder energie en minder behoefte aan compensatie in de vorm van verre vakanties en veel uit eten. Je leeft een leven waarbij je geen vakantie meer nodig hebt: elke dag is dan vakantie. En dat is waar ik naar wil streven!

1 opmerking: