vrijdag 4 maart 2016

Afvalscheidinggsproject

Samen met kunstenaarsinitiatief Cascoland zijn Kees en ik een afvalscheidingsproject gestart hier in de Kolenkit. Op het Jan van Schaffelaarplantsoen staan verschillende keten (Kolenketen) met een fiets-leen en reparatieproject, een Kolenhopper-project (een haal- en brengservice) en een Tunnelbioscoop-project. Je kunt er flexwerken, samen eten en informatie vinden.

In de keet met het afvalproject (De Kolenkit gaat scheiden!) willen we verschillende vormen van groenafval-verwerking plaatsen (Bokashi, wormen) en laten zien wat er mogelijk is met plastic afval (misschien met een 3D-printer). Naast de keten staan vier compost-tanks en een grote plastic container. We worden goed in de gaten gehouden door het stadsdeel en de gemeente, want die denken: "Als het in de Kolenkit lukt, lukt het overal in Amsterdam!" 

En daarom hebben we allerlei leuke ideeën: een wedstrijd tussen Noord en Zuid, lessen en uitleg geven op de basisscholen in de wijk, meedoen met de Landelijke Opschoondag op 29 maart en een uniek beloningssysteem voor mensen die hun groenafval en plastic afval netjes in komen leveren. Wie heeft er nog meer leuke ideeën?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten