vrijdag 11 maart 2016

Meubels opknappen

Ik ben een groot fan van tweedehands meubelen. Niet alleen uit milieu-overwegingen hoor, ook omdat ze je de mogelijkheid geven je de meubels nog even "eigen" te maken. Een meubel dat zo uit de fabriek rolt, is al af. Een tweedehands meubel kan vaak nog wel wat liefde en aandacht gebruiken, en zo kun je 'm net een beetje meer van jezelf maken.

Wij hebben de eerste maanden in het nieuwe huis met een geleende salontafel gedaan en dat ging prima. Zo konden we rustig zoeken naar eentje die we echt mooi vinden, en die vonden we op marktplaats voor een paar tientjes. We hebben het tafelblad recht gezet, de vlekken weggeschuurd en 'm een mooie lik verf gegeven. Hetzelfde hebben gedaan met de bank (de oude was toch te groot voor ons huis) - we hebben een prachtige bank van geschuurd pilotenleer gevonden. Erg gebruikt, maar met het schoonmaken, opborstelen en opnieuw inspuiten ziet i er weer uit als nieuw!

Het is vaak even lastig met het maken van afspraken, het regelen van vervoer en het ontbreken van garantie. Maar ik koop alleen nog maar tweedehands meubels!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten