maandag 5 oktober 2015

Uitdagingen

Kennen jullie dat - van die dagen waarop alles mis gaat? Mijn van nature optimistische kijk op het leven wordt dan vervangen door paniek en de overtuiging dat er niks meer goed zal gaan. Vandaag was zo'n dag.

Het begon met de constatering dat er in de studio water uit de lamp druppelde. Niet echt een goed teken, en bij nadere inspectie bleek het hele plafond nat. Loodgieter gebeld die het halve plafond er uit gesloopt heeft, het lek lokaliseerde en aangaf dit niet te kunnen repareren. Er zijn onderdelen besteld en hij vertrok weer. De kamer moest ook
leeggehaald worden en dan merk je het nadeel van een klein huis - alles ligt overhoop en overal ligt gruis. We zitten nu een paar dagen zonder verwarming, met een flink gat in het plafond en een opstalverzekering en inboedelverzekering die allebei vinden dat het door de ander vergoed moet worden. Zucht.

En dan heb ik het nog niet eens over potten verf die omvallen, geen parkeerplekken in een straal van 100 meter en twee keer te laat op twee afspraken komen. Nogmaals: zucht. Een mooie les in Zen acceptatie.

PS Ik was vanochtend nog van plan een blog te schrijven over mijn heerlijke weekend....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten