woensdag 18 november 2015

Werken zonder Grenzen

Toen ik een week of zes geleden aanbood om mee te doen met een initiatief van iemand uit mijn netwerk, om een site op te zetten waarbij werkzoekende vluchtelingen en werkgevers elkaar konden vinden, had ik niet durven dromen dat alles zo'n vlucht zou nemen.

Werken zonder Grenzen heeft al verschillende keren het nieuws gehaald, waardoor ook de schrijver Ilja Leonard Pfeijffer getriggerd werd. Hij heeft aangegeven de opbrengst van zijn nieuwste bundel Gelukszoekers in z'n geheel aan ons initiatief te schenken. Niet alleen hij als auteur, maar ook uitgeverij De Arbeiderspers, de drukkerij, het Centraal Boekhuis en alle boekverkopers zien van de opbrengst af. Wow.

We willen met Werken zonder Grenzen 1000 vluchtelingen (statushouders) duurzaam aan de slag helpen: vrijwilligerswerk, stages, maar zeker ook betaalde banen en hulp bij ondernemerschap. Op dit moment hebben vooral veel (hoogopgeleide en getalenteerde) vluchtelingen zich ingeschreven, en ook al enkele bedrijven. We zoeken nog meer bedrijven en instellingen die hen werk willen bieden, en we kunnen hen daar ook bij begeleiden.

Deel dus vooral deze oproep!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten