woensdag 27 mei 2015

Gekocht!

We hebben een nieuw huis gekocht! En wel het appartement dat we op het oog hadden: de eerste bezichtiging kwamen we er vol energie van terug. We zijn voor een tweede keer gaan kijken en het voelt nog steeds heel goed. Ik heb vooral kritisch gekeken naar de keuken (voor mij het belangrijkste!) en word daar erg blij van: veel kastruimte, handig ingedeeld, een goede oven en een vijf-pits gasfornuis. Het is een echte leefkeuken, zeker als we daar ook een kleine eettafel neerzetten.

Het is een appartement in een complex uit 1950, met hele mooie details in de gevels en de portalen. Van binnen is alles grondig gerenoveerd en daarom van een vergelijkbaar comfort als het huis waar we nu wonen. Ook heeft dit complex een gezamenlijk onderhouden binnentuin, en met voor en achter een balkon hebben we de hele dag zon.

Ons nieuwe huis staat in de Kolenkitbuurt in Bos en Lommer. Jaren geleden aangemerkt als Vogelaarwijk, en ondertussen heeft de buurt al heel wat renovaties en investeringen meegemaakt. De strook rondom de A10 tussen Lelylaan en Sloterdijk is aangemerkt als "versnellingslocatie" waar extra aandacht naar uitgaat. Wij hebben er rondgelopen en -gefietst, en wat voor ons geldt is dat we de etnische diversiteit, de kleine ondernemers en de levendige sfeer vooral heel leuk vinden. Ik hoef alleen maar de trap af om bij drie kleine winkeltjes onder in het gebouw ons avondeten bij elkaar te kopen!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten