woensdag 30 november 2016

Weggooi-tips

Alle opruimgoeroes en huishoudcoaches ten spijt, kan het soms nog echt heel moeilijk zijn om iets weg te gooien. De redenen zijn heel verschillend: veel geld voor betaald, gekregen van een lieve vriendin, komt vast nog wel eens van pas... Maar als dit je uitgangspunten zijn, kom je nooit van je rommel af. Daarom enkele tips om toch weg te kunnen gooien.

Wees eerlijk
Vraag jezelf af: hoe lang heb ik het niet gebruikt? Hoe groot is de kans dat ik er nog wel iets mee ga doen? En kun je aan een nieuwe komen, bijvoorbeeld door te lenen of huren?

Maak een 6-maanden doos
Twijfel je over iets? Stop het in een zak of doos en zet die zes maanden weg. Als je het item al die tijd niet gemist hebt, dan kan het weg.


Maak een foto
Als je moeilijk afscheid kunt nemen van iets omdat het emotionele waarde heeft, dan kun je er ook een foto van maken. Je hoeft niet alles weg te gooien trouwens, de mooiste spullen met de meest dierbare herinneringen kun je in een memory-box stoppen.

Geef het weg
Raar maar waar: het is een stuk makkelijker om iets weg te doen als je weet dat je er iemand anders heel blij mee maakt. Organiseer een ruilfeest met vrienden, zet het op gratisaftehalen.nl of doneer het aan de kringloopwinkel.

Hou het opgeruimd
De grootste uitdaging! Spreek met jezelf af dat als je toch iets nieuws koopt, er ook iets weg gaat. Zo staat je huis niet na enkele maanden wéér vol.

Nog meer tips vind je hier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten