maandag 6 maart 2017

Verjaardag

Gisterenavond laat zijn Kees en ik teruggekomen van een heerlijk lang weekend Rome. Het was een cadeau van Kees voor mijn 42ste verjaardag: ook wij geven elkaar geen spullen maar ervaringen. En wat een geweldige ervaring!

In Rome hebben we elke dag vele kilometers gelopen van de ene naar de andere kant van de stad, en zelfs in die paar korte dagen hebben we bijna alle belangrijke monumenten en musea gezien. De Trevi-fontein zelfs dagelijks, maar dat was per ongeluk. Waar we ook naar op weg waren, elke dag hadden we een moment waarbij we een hoek omliepen en weer voor dit bombastische waterkunstwerk stonden. Dit zijn de herinneringen die nooit meer weggaan, en dat is waarom we in Rome met liefde ons geld uitgaven aan entrees, goede wijn en echt Italiaans eten. We hebben verder niets gekocht, zelfs geen mini-Trevi fontein voor in de letterkast. Want die hebben we echt niet nodig voor de herinnering.

En bij terugkomst stonden er in een vaas op tafel 42 gele tulpen: een cadeau van mijn ouders om te vieren dat het lente is!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten